Снимка trafficnews.bgСлед близо година укриване, затворник, избягал от Бобов дол, бе

...
Снимка trafficnews.bgСлед близо година укриване, затворник, избягал от Бобов дол, бе
Коментари Харесай

Затворник избяга през прозорец, спипаха го в Пловдив

Снимка trafficnews.bg

След близо година укриване, пандизчия, избягал от Бобов дол, бе хванат в Пловдив.

53-годишният Димитър С. от Гоце Делчев излежава присъда от 4,5 година за опиати, откакто бе задържан през април 2015 година в родния си град. След бързо съглашение с прокуратурата, той получи наказването и бе наведен в пандиза в Бобов дол при първичен общ режим в общежитие от открит вид, написа trafficnews.bg .

На 21 септември миналата година в 6,55 часа по време на утринна инспекция в спално помещение на първия етаж в затворническото общежитие в Самораново е открито, че Димитър липсва. При осъществената инспекция е установено, че в 1,05 часа е направил бягство, като е разплел мрежата на прозореца и се е спуснал с въже, направено от чаршаф и завързано за радиатора на парното.

Незабавно е бил разгласен за общодържавно търсене.

След 11 месеца и 9 дни укриване, на 30 август тази година бил арестуван от чиновниците на V-то РПУ в Пловдив и върнат назад в Бобов дол.

Заради бягството му, шефът на пандиза е предложил режимът на изтърпяване на наказването да стане непоколебим. Затворникът не оспорил и се съгласил, а смяната е станала с решение на съда в Кюстендил.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР